Miere Naturala Bio - ClujLivrare gratuita in Cluj Napoca
Bun venit !
Puteti sa va autentificați sau să vă creați un cont.
Comanda curenta
Cosul de cumparaturi este gol

Zaharisirea sau cristalizarea mierii

Aliment inegalabil și medicament redutabil, mierea este cel mai minunat dar al naturii. Purtând în ea aromele tuturor florilor, mierea este plămădită din nectar și soare, cu o măiestrie ancestrală și o stăruință de Sisif, cu o hărnicie de... albină.

Albinele adună din corolele florilor și depozitează în fagurii stupilor un inestimabil izvor de sănătate, de plăcere și de bucurie. Apicultorii iau din *hambarele* lor numai atât cât trebuie, miere și altele, oferindu-vă un adevărat elixir al vieții. Munca lor migăloasă, nu întotdeauna răsplătită, este puțin cunoscută. Si mai puțin știu oamenii despre miere, fapt care le dăunează atât lor cât și producătorilor apicoli.

Un lucru care trebuie știut este ca toate sorturile de miere zaharisesc, în afară de mierea de mană care cristalizeaza după un timp mai îndelungat (miere care are culoarea neagră-roșiatică și se obține prin prelucrarea de către albine a substanțelor depuse de niște microorganisme numite lecanide sau lachnide, pe frunzele de stejar sau de conifere).

Zaharisirea mierii este un proces natural. Factorul principal ce determina cristalizarea il reprezinta proportia celor doua zaharuri majoritare din miere, adica raportul dintre fructoza (zahar greu cristalizabil in solutii concentrate) si glucoza (zahar usor cristalizabil).
Cristalizarea apare in urma evaporarii apei si este determinata de calitatea glucozei de a forma cristale. Cristalizarea se produce in functie de raportul dintre glucoza si fructoza, de prezenta cristalelor primare si de umiditatea mediului inconjurator.
Cristalizarea mierii este asadar un proces natural, care nu trebuie considerat un defect, ci, din contra, o garantie a autenticitatii ei. Este bine de stiut ca mierea falsificata ramane de obicei lichida.

Timpul de zaharisire al diferitelor sorturi de miere este foarte variabil. Spre exemplu, mierea de zmeură sau de floarea-soarelui zaharisește în câteva zile după extracție. Timpul de zaharisire al mierilor poliflore este de câteva luni, în funcție de flora spontană din care a fost cules nectarul. Mierea de salcâm zaharisește în 2-3 ani după extracție.

 


Noutati
Polen crud poliflor 250 gr
Polen crud poliflor 250 gr
Cod: POLCRPOLIF-250 30.00RON
In Stoc
  • Polenul Crud Poliflor este format dintr-un numar mare de plante polenifere, avand in compozitia lui peste 40 de specii
Laptisor de matca pur 10 gr
Laptisor de matca pur 10 gr
Cod: LMPUR-10 21.50RON
In Stoc
  • Supliment natural nutritiv, stimulent biologic cu acţiune energizantă
Pastura (polen fermentat) 100 gr
Pastura (polen fermentat) 100 gr
Cod: POLFERMP-100 49.99RON
In Stoc
  • Pastura reprezinta polenul natural fermentat in conditii naturale in stup.
Crema Anti Rid cu laptisor de matca si Omega 3
Crema Anti-Rid cu laptisor de matca si Omega 3
Cod: CRANTRD 80.00RON
In Stoc
  • Reduce ridurile, reda fermitatea pielii
Crema reintinerire cu venin de albine purificat
Crema reintinerire cu venin de albine purificat
Cod: CRVEN 139.00RON
In Stoc
  • Reduce ridurile, regenereaza pielea
Ser tratament cu venin de albine purificat
Ser tratament cu venin de albine purificat
Cod: VENSR 97.00RON
In Stoc
  • Regenereaza pielea, reduce ridurile
Unt de shea Bio
Unt de shea Bio
Cod: UNTSH 30.00RON
In Stoc
  • Hidrateaza si protejeaza pielea impotriva imbatranirii
Lotiune antiacneica
Lotiune antiacneica
Cod: LOTACN 43.00RON
In Stoc
  • Cu ulei de arbore de Ti Tree si propolis
Crema de zi cu celule stem
Crema de zi cu celule stem
Cod: CRZIST 85.00RON
In Stoc
  • Contine celule STEM embrionare din plante cu multiple beneficii

MiereNaturalabio.ro © 2017 I.i. Cacoveanu Semida Anamaria ~ Home ~ Despre noi ~ Cont Client ~ Galerie Foto ~ Evenimente ~ Contact ~ Păstură ~ Laptisor de matca ~ Cosmetice apicole